Branding

FASHION IS IN OUR CODE

Client: IT's Perfect  
Deliverables: Concept, Branding, Grafisch  design

IT’s Perfect is een innovatieve leverancier van ERP-systemen voor de mode-industrie, waarbij de software effectief én gebruiksvriendelijk is. De communicatie van IT’s Perfect bleek gecompliceerd en verwarrend, en de website voelde té ingewikkeld.   

Flirt ging aan de slag. Eerst dook het team in de essentie van het product, en de markt van het bedrijf. Daar hebben we de broodnodige inspiratie opgedaan, en een idee bedacht dat een mix is tussen technologie en mode. De cijfers die onderdeel uitmaken van de binaire code van de computertaal, vormden de basis voor onze grafische uitwerking. De cijfers hebben we omgezet in abstracte vormen. Terwijl het flirterige kleurenpalet en de gradiënt de stroom van de materialen en stoffen nabootste, geïnspireerd op de bewegingen van een jacquard-weefmachine.  

De oplossing voor de branding van IT’s Perfect bleek simpelweg het vertellen van hun eigen verhaal te zijn.     

  

Door ons te focussen op copywriting en rechtlijnigheid van de oplossingen van IT’s Perfect, creëerden we een echte én functionele tone of voice. Deze toon hebben we vertaald in alle gerelateerde communicatiemiddelen, inclusief de merkwaarden.    

De nieuwe identiteit van IT’s Perfect voerden we door in de belangrijkste communicatiemiddelen van het bedrijf, waaronder het volledige herontwerp van de website, het creëren van aangepaste pictogrammen en het maken van online marketingmateriaal dat voor een hogere klikfrequentie op de website zou zorgen.  


BRANDING